Storyteller

Storyteller
teya pronounce as tia

Tuesday, July 17, 2012

Nasi Padang | Seri Garuda Emas


             hi! have you guys eaten? Malaysia kan kaya dengan bangsa, budaya dan makanan. Tapi tak semua makanan kita pernah rasa. Especially me. I never tried any other menu then usual menu such as fried rice,noodles,mee hoon and etc etc. Last week, kawan aku teringin nak makan nasi padang dengan menggunakan Garmin barunya, haha. Jadi kami hanya mencari restoran sekitar Gombak. dengan pertolongan Google dan GPS, we're decided to eat at Restoran Seri Garuda Emas.


Nasi Padang hanya lah nasi campur biasa yang asalnya dari Indonesia kalau tak silap. Antara lauk yang biasa di sediakan ialah..gulai tunjang, daging salai masak lemak dan macam2 lagi..

Gulai Tunjang

Ni Gulai Tunjang nama dia. Tunjang tu ape? Kawan cakap ianya urat lembu -.- 
mak pulak cerita tunjang tu isi dalam tulang. haha! Tapi aku tak amik lauk ni. merasa dari kawan punya pinggan je haha. Sedap jugak :)

antara lauk yang lain.. terliur tak? hehe

sotong sumbat telur 

Overall it taste like other nasi campur, kelainan nya dari lauk yang disediakan :) You guys should try it! Pastikan lapar sangat sebelum cuba :p

Sumber gambar Google.

2 comments:

  1. Assalamualaikum syg ku tia manja...
    sihat? hehehe...sedap nya mknn kat atas tu kan? mesti pedas2..al maklum.minang....huhu, za nak buat sotong sumbat la...insyaallah...za nak buat terung tu gak..sedap! wah...tq2..kenyang dh

    ReplyDelete
  2. wasalam zaza. hahak! kelakar la zaza ni.. okayy makan banyak banyak sikit ya, bia mok..! kalau dah buat jangan lupa kirim sini nak rasa juak za masak2 :P

    ReplyDelete